Avlyst - Tur til Oksen og Dronningstien - Avlyst


Arrangør: Betanien Bergen Bedriftsidrettslag
Påmeldingsfrist: 10.06.2022 08:00

Tid


Felles transport til og fra Bergen.


Dag 1 - Oksen

Turen til Oksen er 4,5 km lang og tar ca. 5 timer.

Turen starter ved Tjoflot (ca. 250 moh.) Fortsetter på traktorvei et stykke. Går over til sti gjennom skog opp til Vindhovden. (Ca. 600 moh.) Bratt parti mellom 400-600 moh. Fortsetter med jevn stigning til ca. 900 moh. der et nytt bratt parti går opp til 1100 moh. Siste etappe opp til 1241 moh. har en forsiktig stigning. Fantastisk utsikt over Hardangerfjorden, Granvinfjorden, Sørfjorden og Eidfjorden. Man kan se store deler av Hardanger og områdene rundt, som Hardangervidda, Folgefonna og Vossefjella.

Dette er en tur som passer for alle. Det betyr også at vi tilpasser tempo slik at det blir mulig for alle å nå toppen, samtidig som det blir en fin og positiv opplevelse. Dette skal være sosialt!

Overnatting i telt, eventuelt hytte.


Dag 2 - Dronningstien

Turen til Dronningstien er 14,1 km lang og tar ca. 6 timer. Turen er regnet som krevende. Tempo tilpasses deltakerne.

«Dronning Sonjas panoramatur» går opp i 1100 meters høyde i fjellet mellom Kinsarvik og Lofthus. Ordet panorama beskriver turen i all sin prakt. Her har du utsikt over fjord og bre og du får muligheten til å gå de berømte Munketreppene, og ikke minst får du gleden av og passere flere tusen frukttrær på veien ned mot fjorden. Denne turen har alle Fjord-Norges kvaliteter ved seg.

Dette er en klassiker og en fantastisk flott dagstur med Hardangervidda nasjonalpark på den ene siden og spektakulær utsikt over Sørfjorden, Folgefonna og Oksen på den andre.


Det er mulig å bare være med på en av dagene.


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.